Чому Путін не зацікавлений в блокаді ОРДЛО

Блокада Донбасу– вигідний інформаційний привід, але на ньому піариться Парасюк, а не Путін.

Шановні! Ну от якби Путіну і справді була вигідна блокада ОРДЛО, то він би її сам і організував, поділився своєю думкою блогер Петро Олещук в Фейсбуці. Причому Сурков із цього зробив би колосальний інформаційний привід, пишуть Патріоти України.

Спочатку Захєр і Кабан оголосили би "ультиматум про звільнення Донбасу", потім упровадили би "блокаду". Якраз перед річною прес-конференцією Путіна, де він би "пожартував" у звичній для себе манері. Типу "украиннцы не хотели, чтобы их кормил Донбасс – пускай теперь их покормит ЕС". Зал – у захваті. Всі регочуть. "Вата" – в захопленні.

Путін "блокував" би у прямому ефірі " Лайф ньюз". А Соловйов і Кисельов би це коментували.

Лавров підвищив би ставки та висунув нові вимоги. Мовляв, мешканці Донбасу вже не захочуть жити в Україні, треба їх умовляти репараціями.

Коротше кажучи, блокада – вигідний інформаційний привід. Чому на ньому піариться Парасюк, а не Путін? Чому Путін віддав невідомо кому таку чудову тему?

Відповідь очевидна.

Не потрібна Путінові ця блокада. Звісно, історія про те, як "цар покарав хохлів", видається привабливою й цікавою, але все ж – занадто дорогою. Бо Путін розумів: реалізують цю "тему" – і весь цирк на кінній тязі під назвою ОРДЛО переходить повністю на його фінансування.

Загалом ідеологія війни Росії проти українців проста. Воювати мають українці, і воювати за українські ж гроші.

Спершу Москва витратила забагато часу, аби за участю всіляких "гіркіних" сформувати "армію Новоросії". Хоча, зрештою, у серпні 2014 року довелося кидати у бій свої власні збройні сили. І так – у всьому.

Кремлю вигідно, аби у війні з Україною безпосередній їх фронт фінансувала сама ж Україна.

Таким чином, вони будували в ОРДЛО власний "совковий рай": робота для тих, хто працює, можливість "заробити" в ролі бойовика, дві пенсії і копійчані тарифи. Це – російська "альтернатива" руху України на Захід.

Буде блокада – буде соціальна криза. Доведеться її вирішувати самим. Фінансувати, налагоджувати бодай якусь економіку. Підтримувати цю "богадільню". Відповідно, основний план теж треба змінювати.

Наскільки я розумію, основний план був такий поки що: тягнемо час та ведемо війну в нинішньому форматі, поки політична ситуація в Києві не зміниться, і можна буде втягнути Україну у СРСР-2. Але для цього треба, щоб саме ОРДЛО було готове будь-якої митіприєднатися до "УРСР-2", зберігало економіку й економічні відносини, перебувала на самозабезпеченні.

Якщо ситуацію не переломлять, то доведеться вводити в дію якійсь план Б.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...