«Я люблю тебя, мам. Это не синий кит»:Чи сама стрибнула школярка з даху багатоповерхівки?

На даху, з якого стрибнула 16-річна дівчинка, залишився напис: «Я люблю тебе, мам. Це не синій кит ». Але чи це справді так?

Чи сама стрибнула школярка з даху багатоповерхівки? Фото www.rakhivnews.in.uaУ Славутичі Київської області 16-річна дівчинка дивом залишилася жива після падіння з даху дев'ятиповерхівки. Зараз вона в реанімації, лікарі намагаються її врятувати, але поки не дають ніяких прогнозів. На даху, з якого стрибнула школярка, залишився напис: «Я люблю тебя, мам. Это не синий кит». Про це інформують Патріоти України з посиланням на Факти.

Дівчинка зробила спробу суїциду близько полудня. Перед цим Віка перебувала в школі і, як розповідають її однокласниці, була в гарному настрої - посміхалася, жартувала. А після другого уроку сказала, що їй терміново потрібно додому. Йдучи, сумку залишила в школі. Однокласники кажуть, що Віка не перебувала в суїцидальних групах в Інтернеті і ніколи не публікувала депресивних картинок. Більш того, коли підлітки між собою обговорювали суїцидальні спільноти, вона говорила, що це «повна маячня» і що вона таких людей не розуміє.

Вчителі відгукуються про Віку дуже добре: відмінниця, претендентка на золоту медаль, голова шкільного парламенту. В її поведінці педагоги не помічали нічого дивного.

На сторінці Віки «ВКонтакте» дійсно немає згадок про будь-які суїцидальні групи або «синіх китів». Правда, незадовго до того, що сталося вона залишила дивний запис англійською: «I want forget this hell That people call life», що в переводі означає «Я хочу забыть этот ад, который люди называют жизнью».

— Мы пока не можем сказать однозначно, что это: попытка самоубийства или что-то другое, — повідомив керівник прес-служби київського обласного управління поліції Микола Жукович. — Не исключаем, что кто-то в этом виноват. Кто оставил надпись на крыше — сама девочка или другой человек — тоже вопрос. Мы проверяем все версии. Родители школьницы говорят, что ничего странного в ее поведении не замечали.

Тим часом у Львівській області вдалося врятувати школяра, який виконував завдання суїцидальної інтернет-спільноти «Синій кит». Цей випадок стався в місті Стебник. Перед тим як зважитися на відчайдушний вчинок, хлопець публікував «ВКонтакте» фото своїх порізаних вен - це було одним із завдань смертельної гри. Відкрито писав, що починає грати в гру, і докладно описував свої відчуття. Самогубство вирішив зробити серед білого дня. На щастя, коли він був на даху, його помітили перехожі. Суїциду вдалося запобігти.

Пропозиції вступити в гру «Синій кит» підліткам стали розсилати вже не тільки в соцмережі, а й на телефони. «Я твой личный кит. Который поможет тебе довести игру до конца. Она длится ровно пять дней. Последний день является концом игры. Если ты умрешь — выиграешь. Если нет, тебе помогут. Вступив в игру, обратной дороги нет. Ты готова?» — таке повідомлення отримала в Вайбере десятирічна племінниця киянина Володимира Подгорного.

«Мы начали вести переписку, позвонили в полицию, — розповів в "Фейсбуці" Володимир Підгорний. — Нам перезвонили из киберполиции, приехал наряд из трех человек, взяли скрины, составили протоколы. Полицейские сказали, что в Киеве очень много случаев суицида и попыток его совершить».

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...