Як Демчина "захищав національні інтереси": Лещенко оприлюднив докази тиску на газових імпортерів

Народний депутат Сергій Лещенко опублікував листа першого заступника голови СБУ Павла Демчини до уряду з проханням ввести санкції щодо 16 імпортерів скрапленого газу.

Лещенко оприлюднив докази тиску Демчини на газових імпортерів. Фото hryvnia.orgПро це Лещенко написав у своїй колонці у виданні "Новое время", повідомляють Патріоти України.

"У моєму розпорядженні є листи, підписані особисто Демчиною. Він як перший заступник голови СБУ одночасно є керівником управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Саме за його поданням Мінекономіки в лютому ввело санкції проти 16 компаній, які поставляли в Україну скраплений газ, який підлягав реалізації автомобілістам через мережі заправок", - пише нардеп.

За його словами, вимогу покарати компанії Демчина аргументував метою "захисту національних інтересів, суверенітету і територіальної цілісності України", оскільки ці компанії можуть фінансувати тероризм.

Також, каже Лещенко, СБУ звернулося до митниці з вимогою перевірити 161 цистерну із скрапленим газом "на предмет наявності в них отруйних речовин", а до "Укрзалізниці" – шукати пошкодження буксових вузлів колісних пар вагонів з цистернами.

"Цей фарс закінчився лише після того, як вдалося вивести проблему в публічну площину, заручитися підтримкою в особі прем'єр-міністра Гройсмана і підключити інструменти депутатського впливу", - резюмує депутат.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...