"Якщо буде достатньо доказів, я підпишу підозру Марушевській", - Луценко (відео)

Генеральна прокуратура не бачить достатніх підстав для звинувачення Марушевської.

Юрій Луценко. Фото www.rbc.uaПро таке заявив Генпрокурор у в ефірі програми HARD з Влащенко (в ефірі 19:30-20:30 на телеканалі ZIK), повідомляють Патріоти України.

За словами Луценка, заява Марушевської про те, що її обшукали – неправда, як і стаття у американській газеті. «Я ні разу її ні в чому не звинувачував», – запевнив Луценко.

Водночас Генпрокурор нагадав: СБУ вважає, що завдяки розпорядженням Марушевської проводилось розмитнення з порушенням закону, а це, своєю чергою, призводило до збитків державі. «Я сьогодні заслуховував процесуального керівника у цій справі і поки що не бачу доказів такої діяльності Марушевської», – заявив Луценко.

Генпрокурор відзначив, що він слідкує за діяльністю правоохоронних органів, у тому числі СБУ. «Якщо вони покажуть факти, не залежно від того, що я з симпатією ставлюся до Марушевської, я підпишу підозру. Але зараз факти СБУ не переконують мене як процесуального керівника», – акцентував керівник наглядового органу.

Також Генпрокурор згадав про справу колишнього грузинського дипломата Теймураза Нішніанідзе, відомого також через дружбу із Саакашвілі.

«Я не можу ділити усіх на своїх і чужих. У мене добрі товариські стосунки з Саакашвілі. Я підтримував достатньо дружні стосунки з Сакварелідзе. Я до нього достатнього позитивно ставлюся», - запевнив Луценко.

На переконання Генпрокурора, Саакашвілі багато зробив у Грузії, але «дуже далеко заплив за буйки в Україні».

«Нішніанідзе, будучи консулом Грузії в Україні, особисто підписував документи для отримання ПДВ за товари, придбані як «дьюті фрі». Він відшкодував два мільйони доларів для кількох працівників консульства… Але близько 100 мільйонів він відшкодував собі зокрема в той період, коли не був навіть в Україні. У слідства є всі докази того, що це шахрайська схема», - пояснив Луценко.

Генпрокурор підтвердив, що має до Нішніанідзе підозру. «Я не заперечуватиму, якщо суд зменшить заставу з 10 мільйонів до меншої суми. Знаю, що депутати беруть його на поруки – також мене це влаштовує. Я хочу лише одне – щоб він не уникав слідчих дій і, як і всі, грузинська це, чи польська команда, відповідав за законом України», - додав Луценко.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...