Маштабна реконструкція столичного зоопарку за європейськими нормами: Чим здивує КМДА

У київському звіринці обіцяють створити місця з єдиним середовищем для тварин та людей без грат.

Маштабна реконструкція столичного зоопарку. Фото klymenko.data-tec.netУ КМДА розповіли, як відбуватиметься реконструкція Київського зоопарку – з території приберуть ґрати для тварин та галасливі атракціони, пишуть Патріоти України з посиланням на ТСН.

Розпочатися реконструкція має у травні та відбуватиметься в кілька етапів. Працюватиме зоопарк навіть під час робіт. Чиновники обіцяють, що він відповідатиме європейським нормам та максимально наблизиться до природних умов.

"Позиція міської влади однозначна – столичний звіринець однозначно залишиться там, де він знаходився історично. Але ми зробимо його кращим, привабливішим, він стане однією зі справжніх візитівок нашого міста. Також зверну увагу, що наразі 30% – це територія зоопарку, що не використовується. Після реконструкції відбудеться значне збільшення корисної площі", – сказав заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

За словами директора Київського зоопарку Кирила Трантіна, на оновленій території не буде галасливих атракціонів та ґрат для тварин. У зоопарку мають з'явитися оглядові майданчики, місця з єдиним середовищем для тварин та людей, а також великий і цікавий екскурсійний маршрут.

Під час реконструкції буде збережена унікальна колекція рослин, а основними матеріалами для оновлення стануть дерево, камінь та скло.

Територію зоопарку поділять на кілька зон: експозиційну, рекреаційну, науково-дослідницьку та господарчу. Перша черга реконструкції включає реконструкцію водно-болотних угідь, приматника та центрального входу.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...