Місія ОБСЄ зафіксувала на окупованій Луганщині заборонені ракетні системи залпового вогню

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ), зафіксувала на контрольованій російськими бойовиками території Луганщини "Гради".

Місія ОБСЄ зафіксувала на окупованій Луганщині заборонені ракетні системи залпового вогню. Фото www.unian.uaПро це йдеться у звіті місії станом на 19:30 за 14 березня, опублікованому 15 березня на сайті ОБСЄ, повідомляють Патріоти України.

Спостерігачі заявили, що безпосередньо бачили розміщення озброєння в порушення відповідних координат і територій, звідки воно повинно бути відведеним.

Місія заявляє, що в районах, які на даний момент не контролюються урядом України, місія бачила один танк у нерухомому стані (тип не визначено), який знаходився на північному заході від села Верхньошироківське; одну 122-мм гаубицю на буксирі Д30 у Степовому (за 27 км на захід від Луганська); а також десять 122-мм ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град" поруч з Хрустальним (колишній Красний Луч, за 56 км на південний захід від Луганська).

У місії також повідомили, що на території, яку контролює Україна, СММ 12 березня бачила одну нерухому буксовану 152-мм гаубицю 2А36 "Гіацинт-Б" близько за 2 км від села Вискрива (за 76 км на захід від Луганська). Як заявили в СММ, це ж саме озброєння було помічене і 14 березня міні-безпілотником середнього радіусу дії. Також, 13 березня було помічено один 135-мм протитанковий керований ракетний комплекс 9К111-1 «Конкурс» за 2 км на схід від Новотошківського (53 км від Луганська), а також 14 березня було помічено дві нерухомих 152-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б" неподалік Привільного (за 31 км на північ від Маріуполя).


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...