Новітні технології: Тепер у метро можна розплатитись смартфоном (відео)

Заплатити за проїзд у метро можна навіть без жетона і банківської картки.

Фото kiev.pravda.com.uaПасажири метрополітену можуть платити за проїзд за допомогою мобільного телефону. Про це повідомляє КП "Київський метрополітен" у Twitter, інформують Патріоти України.

"Тепер не тільки жетон, а й банківська картка не потрібна. 5 мільйонів людей можуть платити за проїзд в метро мобільним", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у компанії Mastercard, вони спільно з ПриватБанком презентували цифровий безконтактний гаманець на платформі Mastercard Enablement Digital Service (MDES) в Україні.

Він дозволить користувачам швидко та безпечно розраховуватися у фізичних торгових точках за допомогою смартфону – на POS-терміналах, які підтримують технологію безконтактної оплати Mastercard.

Відзначається, що NFC-гаманець доступний для мобільних пристроїв з версією програмного забезпечення Android 4.4 KitKat і вище з вбудованим NFC-чіпом.

Для того, щоб безконтактно сплачувати за покупки смартфоном, користувачам потрібно встановити та активувати NFC-оплати у додатку Приват24, і в торговій точці просто піднести розблокований телефон до термінала.

"Рішення прhttp://kiev.pravda.com.ua/ацює на глобальній цифровій платформі токенізації Mastercard Enablement Digital Service (MDES), що перетворює будь-який пристрій з підключенням до інтернету на безпечний платіжний інструмент", - повідомили у Mastercard.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...