Рішення прийнято: Чи дозволить Україна в'їзд Юлії Самойловій?

Україна дозволила в'їзд на територію російський співачці Юлії Самойловій, яка буде представляти РФ на Євробаченні-2017 у Києві.

Юлія Самойлова. Фото www.unian.uaПро це «Известиям» заявили організатори Євробачення, інформують Патріоти України.

Інформацію підтвердили і джерела в українському комітеті конкурсу.

Відзначається, що той факт, що співачка, можливо, знаходиться в чорному списку, ніяк не позначиться на її перебуванні в Києві. "Це означає, що на час проведення музичного конкурсу в українських стоп-листах з'являться винятки", - сказано в повідомленні.

Європейський мовний союз з червня минулого року веде переговори з владою України з питань безпеки конкурсантів. Зокрема, мова йде про те, щоб на час проведення «Євробачення-2017» в Києві всі виконавці, навіть ті, які знаходяться в чорних списках, могли безперешкодно в'їхати на територію України та взяти участь у конкурсі. Повідомляється, що в ЄВС вважають, що "Україна повинна підкорятися загальноприйнятим нормам і не створювати проблем для учасників з інших країн".

"ЄВС повністю розуміє та поважає закони України. І це питання (участі Юлії Самойлової, - ред.) повинно вирішуватися владою країни. З Києвом у нас ведеться дуже продуктивний діалог з червня минулого року. Як і передбачає регламент пісенного конкурсу «Євробачення», ми сподіваємося, що Київ знайде рішення для того, щоб кожна делегація з будь-якої країни могла приїхати в Україну і взяти участь у заході", — заявив виконавчий директор конкурсу Йон Ола Санд.

При цьому джерело в українському комітеті «Євробачення» розповіло, що будь-які заборони, які можуть поширюватися на російську учасницю, на час пісенного конкурсу будуть припинені.

"Всі учасники «Євробачення» приїдуть до Києва і будуть насолоджуватися всією красою заходу", — сказав джерело.

Як повідомляв УНІАН, 13 березня керівник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба прийме зважене рішення про в'їзд на територію України Самойловою. «У відповідь на численні запити журналістів з приводу Юлії Самойлової хочу підкреслити: СБУ вивчить питання і прийме виважене рішення щодо її в'їзду на територію України. Підкреслюю, що наша позиція буде базуватися виключно на нормах українського законодавства та в інтересах національної безпеки. Про результати ми повідомимо додатково», - підкреслила Гітлянська.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...