Смертельна знахідка: У Донецькій області підліток загинув від розриву гранати

В Угледарі Донецької області дитина знайшла гранату, яка розірвалась у неї в руках.

У Донецькій області підліток загинув від розриву гранати. Фото fakty.uaПро це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області., інформують Патріоти України.

— Друг подумал, что нашел зажигалку, — рассказал четвероклассник Дима. — Он раскрутил ее, посмотрел, что внутри. Закрутил. Я его предупреждал, что это — граната. Он мне не поверил, хотел потянуть за чеку, чтобы увидеть огонь. Я отвернулся и быстро отошел в сторону. А у него граната взорвалась в руках.

Від важких поранень 12-річний школяр помер на місці, всього в декількох метрах від свого будинку. Його друга оглушило. Діма залишився в живих завдяки тому, що засвоїв уроки безпеки, які проводили в школі поліцейські. Він знає, як виглядають вибухонебезпечні предмети, розуміє, що їх не можна брати в руки, навіть якщо вони схожі на іграшки або запальнички.

За відгуками педагогів, загиблий школяр був спокійним, домашнім хлопчиком. Його мама каже, що постійно попереджала дітей (у неї залишився 11-річний син), що в зв'язку з близькістю фронту в місті можуть виявитися зброя і боєприпаси, які смертельно небезпечні.

Попередньо подію кваліфіковано як нещасний випадок. З початку бойових дій в Донецькій області в результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами загинули п'ятеро дітей і шестеро отримали поранення.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...