Тарифами, отриманими у березні, можна було б перекрити вугілля з будь-якої точки планети

Тарифи, які анонсували у березні, є захмарними і повинні перекривати цінну на вугілля у два рази.

Тарифи вже покривають ціну вугілля з будь-якої точки земної кулі. Про це написав блогер Андрій Герус, повідомляють Патріоти України.

У січні деякі чиновники говорили, що тарифи ТЕС (1,38 грн) враховують ціну вугілля 1730 грн, а тому не дозволяють імпортувати вугілля.

Щодо січня – це близько до правди. У принципі, на мою думку, контрактувати вугілля на зиму варто було восени. А тоді тарифи ТЕС (1,7-1,8 грн) покривали імпорт. Але для пояснень вибрали один окремий період (січень) і формально мали рацію – саме в січні тариф не покривав імпорт.

Але ми тоді продовжуємо відповідну логіку і констатуємо. У березні, після підняття тарифів для населення, тариф ТЕС склав 2,09 грн (за першу декаду березня) – і покриває ціну вугілля біля 3000 грн.

Антрацит у Південній Африці знизився, зараз 80 дол (на графіку).

Плюс 15 дол доставка. І 7,5 дол перевалка. Разом це 102,5 дол. Множимо на курс 27 й отримуємо ціну 2770 грн уже на суші в Украіні.

Отже, за тариф, отриманий у березні, можна було законтрактувати все (а не тільки дефіцитний антрацит, якого менше 35% у загальному споживанні) вугілля в найбільш віддаленій точці земної кулі.

А на решту зустріти це вугілля в порту Одеси концертом Євробачення.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...