Тільки для "носителей русского языка" і "по праву почвы": У РФ вирішили ускладнити надання громадянства для українців

У Державній Думі Росії підготцвали законопроект, який ускладнює вступ в російське громадянство.

У РФ вирішили ускладнити надання громадянства для українців. Фото www.znaikak.ruПро це йдеться в пояснювальній записці до документа, пишуть Патріоти України із посиланням Meduza.

Законопроект, зокрема, пропонує давати російське громадянство "по праву почвы", тобто тим, хто народився в РФ або у кого на території країни народилися родичі по прямій висхідній лінії.

При цьому можливість отримання громадянства "по праву почвы" в законопроекті передбачена тільки для "носителей русского языка". Підтвердити цей статус має спеціальна комісія.

За нинішніми законами, претендувати на статус "носителя русского языка" можуть тільки ті, хто постійно проживає на території Росії, а також ті, хто проживав або чиї родичі по прямій висхідній лінії проживали в Радянському союзі або Російської імперії в межах сучасних російських кордонів.

Також законопроект передбачає, що "носителям русского языка" вже не потрібно буде надавати документ від "повноважного органу іноземної держави", що засвідчує вихід з іншого громадянства.

"Процедуры получения вида на жительство и самого гражданства РФ поставлены в зависимость от иностранных регламентов, от волюнтаризма иностранных чиновников, от политических проблем и текущих взаимоотношении? между Россиеи? и странои? гражданства носителя русского языка", - сказано в пояснювальній записці.

Документ вже схвалив профільний комітет парламенту і рекомендований до розгляду. Дата розгляду поправок в першому читанні поки не встановлена.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...