Зловили на "гарячому": Як Київстар і lifecell "надувають" своїх користувачів

За інформацією АМКУ, Київстар і lifecell подають похвилинну тарифікацію як посекундну.

Як Київстар і lifecell "надувають" своїх користувачів. Фото biz.liga.netАнтимонопольний комітет викрив мобільних операторів в маніпуляціях з інформуванням абонентів про тарифи на голосовий зв'язок. Як сказано в річному звіті відомства, воно з 2016 року розглядає справи за ознаками порушень з боку мобільних операторів Київстар, МТС Україна та lifecell в принципах тарифікації. За даними АМКУ, компанії розповсюджують інформацію, яка вводить споживачів в оману, повідомляють Патріоти України з посиланням на Лига.

Як пишуть антимонополісти, оператори мобільного зв'язку, інформуючи абонента про голосову послугу, зазвичай вказують, що тариф становить Х грн / секунда. При цьому оператори додатково повідомляють про принципи тарифікації дзвінків.

"Наприклад, Київстар зазначає, що тарифікація дзвінків посекундна. Потім додає, що тарифікація дзвінків здійснюється в першу секунду кожної хвилини розмови в розмірі зазначеної в вартість хвилини. А секунди з 2-ї по 60-ту не тарифікуються", - повідомляють в АМКУ.

Lifecell також вказує, що тарифікація є посекундною. Але додає, що тарифікація здійснюється в першу секунду кожної хвилини розмови. А решта 59 секунд надаються в рахунок вартості першої секунди.

МТС Україна вказує, що тарифікація здійснюється в першу секунду кожної хвилини. При цьому, за даними АМКУ, оператор не вказує, що тарифікація є посекундної.

22 грудня АМКУ передав в МТС рекомендації про те, щоб оператор не вводив в оману абонентів. І МТС, за даними відомства, порушення усунув.

За Київстар і lifecell розслідування триває. Як повідомляють в АМКУ, фактично вони подають похвилинну тарифікацію як посекундну. Тому від комітету підуть санкції.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Завтра починається Великий піст: Що можна робити, а чого не варто - роз'яснення пастиря

неділя, 10 березень 2019, 10:07

З початком Великого посту люди починають задумуватись над тим, що можна, а чого не можна робити під час постування. На сім тижнів православним слід утриматися від розваг, скоромної їжі, грішних помислів і вчинків. Але пам'ятайте - не потрібно зводити п...

"Хитати човен" для українців - це не спосіб перевернутись та втопитись, це єдиний спосіб, щоб прискорити його рух", - Юрій Бутусов

понеділок, 20 березень 2017, 0:42

У бурхливому морі боятися треба не усіх тих, хто качає, і не того, що все гойдається. Україні потрібно боятися не громадянських протестів, а зупинки реформ. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook журналіст і головний редактор сайту "Цензор.НЕ...